Hírek

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1. és 2018. június 30. között tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét. Az 1991-es megalakulása óta a kölcsönös bizalomra, a rugalmasságra, és a közös hagyományokra, értékekre, érdekekre épülő visegrádi együttműködés jelentősége a közelmúltban tovább nőtt.
Tovább

Megemlékezés Esterházy Jánosról Mírovban

Esterházy János halálának hatvanadik évfordulóján emlékeztek magyarországi, lengyelországi és csehországi szervezetek képviselői az osztravai CSMMSZ szervezésében Mírovban.
Tovább

A Duna egy napja - fotópályázat // One day of the Danube photo contest

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnöksége keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Robert Capa Kortárs Grafikai Központtal közösen fotográfiai pályázatot hirdet „A Duna egy napja” címmel. In frame of the Hungarian Presidency of the EU Danube Region Strategy the MFA of Hungary, together with the Robert Capa Contemporary Photograpy Center announces a photo contest with the title: One day of the Danube
Tovább

Május 2-tól a prágai konzulátuson is igényelhető új típusú, ún. E-Személyi igazolvány

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 2016. januárban bevezetett új típusú, tároló elemet tartalmazó, (vizuális és elektronikus) személyazonosításra és elektronikus aláírásra alkalmas személyazonosító igazolvány 2017. május 2-tól a külképviseleteken is igényelhető.
Tovább

Cseh-magyar űripari találkozó Prágában

A Prágai Magyar Nagykövetség és a cseh Közlekedési Minisztérium cseh-magyar űripari napot szervezett április 25-én, amelybe bevonták az illetékes magyar és cseh szakértőket, cégeket és kutatókat is. Az esemény társfinanszírozója a Külgazdasági és Külügyminisztérium volt, a hazai szereplők felkutatását pedig a Magyar Űriroda végezte.
Tovább