Hírek

Visegrádi koncert a prágai Szent Henrik templomban

Szeptember 21-én a négy ország művészeinek részvételével koncertre került sor a prágai Magyar Nagykövetség – Prágai Magyar Intézet közreműködésében. A koncerten cseh, lengyel, magyar, szlovák művésztanárok és tanítványaik a művészet nyelvén fogalmazták meg együttműködésüket és reményüket a közép-európai felnövekvő nemzedék közös jövőjében.
Tovább

Állásajánlat a nagykövetségen: recepciós és fordító

Megbízható, különösen magyarról cseh nyelvre magabiztosan és anyanyelvi szinten (szóban és írásban) fordító munkaerőt keresünk Magyarország Prágai Nagykövetségére. Az állás teljes munkaidős (40 óra/hét).
Tovább

V4 tanulmány bemutatása a nagykövetségen

Szeptember 8-án mutatta be nagykövetségünkön a magyar V4 elnökség külképviseleti programjaként Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont kutatási eredményét, amely a visegrádi országokban vett mintavételek alapján mérte a V4 ismertségét, támogatottságát, illetve egyes, az illegális migrációval kapcsolatos (EU, magyar) intézkedések állampolgári értékelését.
Tovább

Megkezdte nagyköveti szolgálatát Boros Miklós prágai nagykövet

A mai napon átadta megbízólevelét dr. Boros Miklós nagykövet Miloš Zeman köztársasági elnöknek.
Tovább

Magyar szervezetek látogatása a nagykövetségen

Augusztus 7-én dr. Boros Miklós, az új prágai magyar nagykövet vendégül látta a csehországi magyar szervezetek képviselőit.
Tovább