Hírek

V4 Közép-Európa Filmfesztivál Prágában

Az idei év egyik legnagyobb kulturális V4 elnökségi programjaként a Magyar Intézetben Közép-Európai Filmfesztivált szervezünk október 13-15 között, melyen válogatott magyar, cseh, lengyel és szlovák alkotásokat lehet megtekinteni. A Fesztivál a prágai lengyel és szlovák kulturális intézetekkel, valamint a cseh Filmművészeti Akadémiával (FAMU) együttműködésben jön létre. A filmeket eredeti nyelven, cseh felirattal vagy szinkrontolmácsolással vetítjük.
Tovább

PÁLFFY ILONA A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA ELNÖKÉNEK NYILATKOZATA

PÁLFFY ILONA: POLITIKAI DÖNTÉS SZÜLETETT ARRÓL, HOGYAN SZAVAZHATNAK A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK
Tovább

Visegrádi koncert a prágai Szent Henrik templomban

Szeptember 21-én a négy ország művészeinek részvételével koncertre került sor a prágai Magyar Nagykövetség – Prágai Magyar Intézet közreműködésében. A koncerten cseh, lengyel, magyar, szlovák művésztanárok és tanítványaik a művészet nyelvén fogalmazták meg együttműködésüket és reményüket a közép-európai felnövekvő nemzedék közös jövőjében.
Tovább

V4 tanulmány bemutatása a nagykövetségen

Szeptember 8-án mutatta be nagykövetségünkön a magyar V4 elnökség külképviseleti programjaként Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont kutatási eredményét, amely a visegrádi országokban vett mintavételek alapján mérte a V4 ismertségét, támogatottságát, illetve egyes, az illegális migrációval kapcsolatos (EU, magyar) intézkedések állampolgári értékelését.
Tovább

Megkezdte nagyköveti szolgálatát Boros Miklós prágai nagykövet

A mai napon átadta megbízólevelét dr. Boros Miklós nagykövet Miloš Zeman köztársasági elnöknek.
Tovább